PASTOOR DENKT NA OVER STOPPEN ALS TRAINER: 'WAT MIJ BIJVOORBEELD INTERESSANT LIJKT...'

Alex Pastoor weet nog niet of hij doorgaat in het trainersvak. De coach stopt aan het eind van dit seizoen bij Almere City en hij ziet voor zichzelf een mooie andere rol in de voetballerij.

Pastoor is in ieder geval nog niet concreet bezig met een nieuwe club, maar hij zou wel door willen in de voetballerij. In welke rol dan ook. "In mij brandt altijd het vuur. En ik ben geen stilzitter. Bovendien heb ik geen interlands gespeeld en moet ik gewoon de hypotheek betalen. Ik ga gewoon kijken wat er op me afkomt, maar het is wel leuk om het vooruitzicht te hebben dat ik op 31 augustus de verjaardag van mijn zoon kan vieren en op 31 januari mijn trouwdag. Dat zijn normaal altijd data van de laatste dagen van de transferperiode."

De succestrainer van Almere geeft nog een voorbeeld van een mooie andere rol voor hem in de voetballerij. "Wat mij bijvoorbeeld heel interessant lijkt, is het begeleiden van trainers die heel hoog hebben gevoetbald en zich ergeren aan spelers zoals ik er in mijn tijd ook eentje was. Spelers die de bal ook weleens op het verkeerde been aanspelen. En om dan aan hen uit te leggen hoe je nou een groep die een kant op krijgt", vertelt Pastoor tegen het Algemeen Dagblad.

Pastoor promoveerde met Almere City voor het eerst naar de Eredivisie en lijkt dit jaar ook lijfsbehoud te hebben afgedwongen. Toch besloot hij om te stoppen bij de club, maar dat had volgens hem niets met Almere te maken. "Ik heb nog nooit zo lekker gewerkt als hier. Het heeft veel meer te maken met hoe ik het vak beleef en welk beroep ik op mezelf en mijn gezin doe. Dat is iets waardoor ik nu liever even wat afstand doe van dit vak", zei de coach tegen ESPN.

2024-04-24T14:48:09Z dg43tfdfdgfd